PZW KOŁO ŻYWIEC-ZABŁOCIE
   STRONA GŁÓWNA OPŁATY ZA ZNAKI 2021 KALENDARZ IMPREZ 2021 REGULAMIN POŁOWU NA WODACH OKRĘGU B-B - 2021 ARTYKUŁY GALERIA FORUM WĘDKARSKIE REGULAMIN FORUM   
 DANE ADRESOWE
ZARZĄD KOŁA

MAPA DOJAZDU DO SIEDZIBY KOŁA PZW ZABŁOCIE -ŻYWIEC

DANE ADRESOWE

ZAWODY WĘDKARSKIE
ZAWODY WĘDKARSKIE

ZDJĘCIA Z ZAWODÓW

Wątki na Forum
Najnowsze Tematy
SSR
WYPRAWA NAD BAŁTYK
DOBRA WIADOMOŚC
JAKIE RYBY W TYM ROK...
Na początek
Najciekawsze Tematy
NIE TYLKO DLA KAR... [50]
OGŁOSZENIA,KOMUN... [39]
WĘDKOWANIE NAD J... [23]
HUMOR WĘDKARSKI [14]
POGAWĘDKI O WĘD... [10]
 Witamy
 Zobacz Temat
PZW KOŁO ŻYWIEC-ZABŁOCIE | WĘDKARSTWO | FORUM WĘDKARSTWO
Strona 1 z 12 1 2 3 4 > >>
Autor RE: POGAWĘDKI O WĘDKOWANIU
Zarzad
Użytkownik

Miejscowość: żywiec
Data rejestracji: 28.02.08
Dodane dnia 19. marca 2008 10:08
WITAMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DRODZY KOLEDZY BARDZO PROSIMY WAS WSZYSTKICH ABYŚCIE WCHODZILI NA NASZEJ STRONIE GŁÓWNEJ /PO LEWEJ STRONIE/W REKLAMY GOOGLE I ZAWSZE TROCHĘ TAM POSERFOWALI,NP.KLIKNĄĆ NA JAKIŚ WYBRANY TEMAT ,PO OTWARCIU STRONY -ZNOWU WYBIERAMY DOWOLNY TEMAT. KAŻDE TAKIE PODWÓJNE KLIKNIĘCIE TO KILKANAŚCIE GROSZY ZAROBKU DLA KOŁA.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
WCHODZCIE RÓWNIEŻ NA WYSZUKIWARKĘ - TU TEŻ KAŻDE WEJSCIE TO CZYSTY ZYSK .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Edytowane przez kolozablocie dnia 20. marca 2008 09:24
Wyślij Prywatną Wiadomość
Teoria Spisku
Użytkownik

Data rejestracji: 02.02.08
Dodane dnia 25. marca 2008 11:20
Dla mnie sezon zaczął się 7 marca 08.Od ładnych paru lat w okresie zimowym w dosyć obszernym gronie wylatujemy nad morze czerwone by kobiety nasze mogły zbrązowić swoje ciałka a męskie grono pobawić się wędkami i poobserwować podwodne życie. Akwen Morza Czerwonego należy do czołówki mórz pod względem zasolenia więc pływanie powierzchniowe z rurką nawet dla nie potrafiącego pływać sprawia wielką frajdę gdyż sama woda utrzymuje człowieka na powierzchni. To co można zobaczyć przerasta oczekiwania każdego wchodzącego do wody po raz pierwszy...Ryby rafowe,ośmiornice,żółwie,ssaki morskie,olbrzymia ilość stworzeń,których nawet nie mogę nazwy wymienić sprawia,że jest to niezapomniane przeżycie.
Dodatkowym plusem jest pogoda,która w miesiącach zimowych jest dla nas znośna. Temp. od +25 do +35 przy niskiej wilgotności poprawiają ten zimowy nastrój. Każdego roku czarterujemy kuter przeznaczony do połowów i nurkowania na rafach na pokładzie,którego może pomieścić się do 15 osób plus załoga (2-3 osoby). Jeszcze w ubiegłym roku za 6 godzinny rejs płaciliśmy po około 10$ od osoby w tym był podawany lunch połowy na 2-ch łowiskach oraz nurkowanie na kilku rafach. Jakież było nasze zdziwienie gdy w tym roku ceny poszły o 300% w górę...
Okazało się,że napłodziło się pośredników,którzy chcą "walić" kasę.
Niestety muszę kończyć gdyż goście wpadli. Dokończę później.
Teoria Spisku
Użytkownik

Dodane dnia 01. kwietnia 2008 13:26
C.D. Dotarliśmy do właściciela łajby z którym wynegocjowaliśmy przyzwoitą kwotę.
Następnego dnia o 9 rano wypływamy w 7 osobowym skaładzie na okoliczne rafy by "upolować" coś atrakcyjnego do wykonania zdjęcia. Po około 20 min podróży na maksymalnie ryczących silnikach dotarliśmy na pierwsze łowisko o głębokości około 40 m. Ja bardzo lubię eksperymentować i wyjąłem swojego "asa" z rękawa czyli ....kukurydzę truskawkową.Jakoś dziwnie na mnie spoglądali tubylcy ale nic się nie odzywali i czekali,jak ja na efekty. Już po drugim rzucie pierwsze branie ale pudło. Było jeszcze kilka uderzeń lokalnych rafiaków lecz bez efektu. Po godzinie wędkowania wyniki były dosyć mierne : 2 szt i to maluchy. Postanowiliśmy zmienić łowisko a i przy okazji wlec za sobą rippera o iście męskich rozmiarach (około 35 cm) z nadzieją,że głodna barakuda uderzy. Z doświadczenia wiem,że pora , o której płynęliśmy jest niedobra na takie łowienie ale cóż tam w końcu dla mnie to wakacje!
Po około 30 min trolingu zacumowaliśmy w okolicy wyspy Tobia, gdzie są cudowne rafy. Większość naszej ekipy zeszła pod wodę pstryknąć kilka zdjęć a ja po ochłodzeniu się w morskiej wodzie uporczywie rzucałem kijem lecz zacząłem stosować przynęty typowo morskie czyli w tym przypadku krojonego kalmara,który daje "pięknie" smrodliwy zapach na wszystkim czego się dotknie.
Głębokość łowiska około 20-25 m i spora ilość ryb,które widać z pokładu dawały dużaą szansę na fajną zabawę.
Nie pomyliłem się! Brania były przy każdym rzucie lecz sporo zaczepów sprawiało,że w godzinę straciłem 20 haków i ciężarków przelotowych.
Opłacało się jednak gdyż na pokład co parę chwil lądowały różne ryby rafowe. Szkoda,że nie trafiło się coś większego...
Niebawem opublikowane będą zdjęcia,które już przygotowałem na płycie i dostarczę do Koła Zabłocie.
Rejs zakończyliśmy po godz 15 i wszyscy ruszyli do baru przy plaży by uzupełnić brakujące płyny w organiźmie, w tym przypadku było to lokalne piwo Stella.
Życzę wszystkim kolegą udanego wędkowania i samych taaaaaakich ryb.smileysmileysmiley
Zarzad
Użytkownik

Dodane dnia 06. kwietnia 2008 20:36
DRODZY KOLEDZY JEŻELI COKOLWIEK SIĘ DOWIECIE NA TEMAT ZGUBY DAJCIE ZNAĆ!!!"Witam serdecznie.
W sobotę 05.04.2008. podczas łowienia ryb w Sole poniżej mostu kolejowego w Żywcu , na prawym brzegu zgubiłem wędkę zapakowaną w niebieski płócienny pokrowiec. Wędka ta to Abu Conolon dł. 2,40 m, przystosowana do łowienia z multipikatorem . Wziąłem ją dla wypróbowania nowego kołowrotka, potem odłożyłem i zapomniałem :-(. Uczciwego znalazcę proszę o kontakt pod nr. 609 709 880. Gwarantuję znaleźne. "
Edytowane przez Zarzad dnia 06. kwietnia 2008 20:37
Teoria Spisku
Użytkownik

Dodane dnia 07. kwietnia 2008 19:01
Boguś, przeczytałem Twój post nt. sprzętu i kolekcji staroci i powiem Ci,że mam dla Ciebie wędkę (chyba muchówka) z przed 50 lat.
Dostarczę Ci to sprzęcicho do Koła tylko muszę wyciągnąć ją ze swojego lamusa. Pozdrawiam - Jacek
kilero
Użytkownik

Miejscowość: kocierz moszczanicki
Data rejestracji: 11.02.08
Dodane dnia 11. kwietnia 2008 22:10
mam pytanie czy moge zabrac kumpla niemajacego karte wedkarska na zbiórke śmieci nad sołe

kilero
bobawzuj
Użytkownik

Data rejestracji: 01.12.07
Dodane dnia 11. kwietnia 2008 23:09
No pewnie że możesz.Zbiórka o godz 10,na jazie przy boisku czarni -góral.

bob
szczupak
Użytkownik

Miejscowość: Żywiec
Data rejestracji: 24.10.07
Dodane dnia 06. lipca 2008 11:36
Witam mam pytanko czy warto kupić to wędzisko ??? jeśli macie inne propozycje proszę o pomoc smiley
Pozdro szczupak
http://www.allegro.pl/item393571497_robinson_lumix_telestrong_3_9m_80g_kurier_w_24h_.html

Machaj wędą ryby będą

Gdzie patyki tam wyniki smileysmiley
Zarzad
Użytkownik

Dodane dnia 09. lipca 2008 13:05
Za takie pieniądze ,na miejscu też kupię dobry kij,przynajmniej widzę go dokładnie co mam w ręce.
Natomiast z allegro nigdy nic nie wiadomo co to jest ,czasem zdjęcie jest inne a towar inny-lecz wybór należy do ciebiesmiley
pimpekvn
Użytkownik

Miejscowość: Łękawica
Data rejestracji: 19.07.08
Dodane dnia 21. lipca 2008 13:55
chlopaki chciałbym się dowiedzieć gdzie bierze gruby leszsmileysmiley

[/img]'>[img]
[/img]
pimpek pimpek pimpek pimpek pimpek Wyślij Prywatną Wiadomość
pimpekvn
Użytkownik

Miejscowość: Łękawica
Data rejestracji: 19.07.08
Dodane dnia 22. lipca 2008 06:24
Gdzie bierze leszcz na Jeziorze Żywieckim?Bo próbuje go złapać 12 dni?smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

[/img]'>[img]
[/img]
pimpek pimpek pimpek pimpek pimpek Wyślij Prywatną Wiadomość
Strona 1 z 12 1 2 3 4 > >>
Skocz do Forum:
 PARTNERZY

Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
 REJESRTACJA NA STRONIE
KLIKNIJ TUTAJ
ZNAJDZIESZ WSKAZÓWKI
JAK SIĘ POPRAWNIE
ZAREJESTROWAĆ
NA NASZEJ STRONIE