Autor |
RE: NIE TYLKO DLA KARPIARZY ALE DLA WSZYSTKICH MIŁOŚNIKÓW WĘDKARSTWA GRUNTOWEGO :) |
Zarzad
Użytkownik
Miejscowość: żywiec
Data rejestracji: 28.02.08 |
Dodane dnia 13. kwietnia 2008 10:57 |
|
|
Witam
Jeżeli zorganizujemy zawody otwarte ,to myślę że każdy po wpłaceniu startowego będzie mógł wziąść w nich udział.
Proszę sie przypominać około 2 czerwca. |
|
Autor |
RE: NIE TYLKO DLA KARPIARZY ALE DLA WSZYSTKICH MIŁOŚNIKÓW WĘDKARSTWA GRUNTOWEGO :) |
Teoria Spisku
Użytkownik
Data rejestracji: 02.02.08 |
Dodane dnia 22. kwietnia 2008 20:09 |
|
|
Chciałbym kolegów poinformować,że w dniach18-19-20.04.br na łowisku Psrtążna niedaleko Rybnika odbyły się trzydniowe międzynarodowe zawody w połowie karpia.
Z wielką przyjemnością przekazuję tą wiadomość,że zawody te po raz pierwszy wygrał Polak nasz kolega klubowy. Złowił 2 szt po około 10 kg,jedną 12 kg oraz amura na 6 kg. Do tej pory w zawodach dominowali zawodnicy czescy,którzy każdego roku zgarniali pulę nagród. Największym karpiem wyjętym z wody był 20,5 kg "potwór" a szczęśliwym łowcą okazała się zawodniczka z Czech.
Nie chcę ujawniać z imienia i nazwiska naszego kolegi gdyż mam nadzieję,że opublikuje zdjęcia z tych zawodów.
Materiał filmowy będzie można obejrzeć w pr. Taaaka ryba na stacji Puls.
Gratulacje dla Ciebie P..... !!! |
|
Autor |
Teoria Spisku
Użytkownik
Dodane dnia 05. maja 2008 15:21 |
|
|
No właśnie możemy obejrzeć zdjęcia z zawodów a na stronce "taaaka ryba" obejrzeć filmik o tym łowisku (Pstrązna).
Panie i panowie,miłośnicy włosowych odjazdów,proteinowych zasiadek oraz kukurydzianych nocek - kije w dłonie i jazda szukać okazów na naszym jeziorze. Mniej do wora, więcej do jeziora (po zdjęciu oczywiście). Piotrek, gratulacje !
PS. Może weźmiesz mnie ze sobą kiedyś na Pstrązną ? |
|
Autor |
karpik_ok
Użytkownik
Miejscowość: Żywiec
Data rejestracji: 16.01.08 |
Dodane dnia 06. maja 2008 09:15 |
|
|
Jacku nie ma sprawy pojedziemy na te MISIACZKI tylko wyklarują mi się terminy z kolejnymi zawodami.
Na Żywieckim grubaski są jeszcze leniwe ale wydaje mi się że to tylko kwestia kilkunastu dni i powinny być bardziej aktywne , jeżeli dopisze pogoda. Siedze z Krzyśkiem na sasiadce już tydzień i jesteśmy bez odjazdu.
Poruszyłeś temat nie do wora więcej do jeziora. To prawda zdjęcie i do wody.
Tych poważnych karpi nie ma już tyle co kiedyś i dlatego postanowiliśmy z kilkoma kumplami wprowadzić między nami zasade ZŁÓW I WYPUŚĆ wydaje mi się to uzasadnione . Kiedyś trzeba było podjąć taką decyzję chociażby dlatego że w naszym kraju na większości łowisk , nie mówić już o europie jest to twardą zasadą.
Z karpiowymi pozdrowieniami ;)
Piotrek |
|
Autor |
Teoria Spisku
Użytkownik
Dodane dnia 06. maja 2008 11:39 |
|
|
Ja też siedzę od kilkunastu dni i nic,tylko troczek,któremu nawet fotki nie pstrykam bo jeszcze oślepnie od flesza i popłynie do konkurencji .
Ponieważ nie ma uszu to okulary za cholerę nie będą trzymać się na jego pyszczku. |
|
Autor |
karpik_ok
Użytkownik
Dodane dnia 06. maja 2008 11:47 |
|
|
Chyba teraz będzie ok  |
|
Autor |
szymonzyw
Użytkownik
Miejscowość: Wieprz
Data rejestracji: 02.03.08 |
Dodane dnia 07. maja 2008 08:31 |
|
|
hejka widze że forum założone przezemnie rozgrzewa sie troszeczke równocześnie z karpikami które budzą sie do życia ale okazów jak narazie brak na jeziorze tylko jaź!!! bierze i nie ma wiekszego problemu w z jaziem na 50 cm czy też leszczykiem do 50 cm ale co to za ryby??? fajny tekst to ja równiez z karpiowymi pozdrowieniami   |
|
Autor |
szymonzyw
Użytkownik
Dodane dnia 07. maja 2008 08:37 |
|
|
a i jeszcze jedno jeżeli ma ktos info o jakiś zawodach gruntowych ja jestem początkującym łowcą karpi wiec może jakiś amatorskich |
|
Autor |
Teoria Spisku
Użytkownik
Dodane dnia 07. maja 2008 16:30 |
|
|
No widzisz panie Piotrku (?) działa. Dzisiaj w nocy lecę na karpiowisko i mam nadzieję,że zawiśnie na kiju jakieś bydlisko-rekordzisko  |
|
Autor |
karpik_ok
Użytkownik
Dodane dnia 07. maja 2008 18:23 |
|
|
Jacuś to łam kije życze Ci MISIACZKA , tylko ostrożnie z tym fleszem bo one już chyba też słabo widzą  
No i jak zwykle z karpikowymi pozdrawieniami
Piotrek |
|
Autor |
karpik_ok
Użytkownik
Dodane dnia 09. maja 2008 10:53 |
|
|
Jacku i co z tym rekordziskiem nic się nie chwalisz
Piotrek |
|
Autor |
Teoria Spisku
Użytkownik
Dodane dnia 09. maja 2008 11:30 |
|
|
Wiesz o tym,że największe ryby to te co się spięły...
Trza poćwiczyć w Ustroniu bo tutaj byczki jeszcze śpią w jeziorze. |
|
Autor |
szymonzyw
Użytkownik
Dodane dnia 10. maja 2008 13:19 |
|
|
hejka co tam na jeziorze sie dzieje wie ktoś co??/ j a dzis wybieram się z ekipą na noc połowić a jakie efekty to dam znac jutro pozdrawiam |
|
Autor |
karpik_ok
Użytkownik
Dodane dnia 13. maja 2008 10:22 |
|
|
Co tam słychać nad jeziorem bo mam zaległości, ruszyły się może już większe karpiki? 
Piotrek |
|
Autor |
Teoria Spisku
Użytkownik
Dodane dnia 14. maja 2008 07:06 |
|
|
Od kilku dni szukam karpia i nic. W tej chwili nawet nie spławia się. Wczoraj kolega zlapal byczka na 28 cm - oj śliczny tylko mu z 50 cm jeszcze brakuje by była dobra zabawa. Pomachał nam ogonkiem na pożegnanie.
Robi się coraz cieplej i mam nadzieję,że ryba stanie się aktywniejsza.
   |
|
Autor |
Drwal
Użytkownik
Data rejestracji: 16.05.08 |
Dodane dnia 16. maja 2008 17:20 |
|
|
Mam takie pytania :
1.Jakimi sposobami można łowić na rzece "Koszarawa" .
2.Ile kosztuje wyrobienie karty wędkarskiej i gdzie mogę znaleźć jakieś szczegółowe informacje .
Z góry dziękuje  |
|
Autor |
Zarzad
Użytkownik
Data rejestracji: 28.02.08 |
Dodane dnia 16. maja 2008 18:34 |
|
|
Do Drwala -odpowiedź na twoje pytania wpisałem na Forum <,Komunikaty,Ogłoszenia, Pytania do Zarządu > .
Zarzad. |
|
Autor |
Szymekg1
Użytkownik
Data rejestracji: 19.08.08 |
Dodane dnia 27. sierpnia 2008 18:01 |
|
|
Witam panowie mam pytanie czy ktoś w najbliższym czasie wybiera sie pod zaporę mam na myśli tutaj poławiaczy cypryniusów
no kill |
|
Autor |
Teoria Spisku
Użytkownik
Dodane dnia 29. sierpnia 2008 19:11 |
|
|
Ja siedzę poniżej Wilczego od póltora miesiąca i nic. Leszcz nauczył się "brań karpiowych" i nie dziwna mu jest proteinka czy też pelet. Dziwne jest,że na 20mm kuleczki łapią się leszczyki po 40 cm...a od czasu do czasu zapnie się taka maciorka na 70-80 cm.
Na dole nie bierze,nie widać i nie słychać pana Karpiowskiego. |
|
Autor |
pimpekvn
Użytkownik
Miejscowość: Łękawica
Data rejestracji: 19.07.08 |
Dodane dnia 29. sierpnia 2008 19:45 |
|
|
koledzy wiecie czy coś dzieje się pod gminą .Jeśli wiecie czy bierze tam karp lub lesz to odpiszczie kiedy.
[/img]'>[img][/img] |
|